INDUSTRY

De diversiteit binnen de industrie waar instantkoffie wordt verwerkt is enorm. Het zoeken naar de juiste ingrediënten in een samengesteld product is vaak een lange en uitdagende weg. Met onze expertise van instantkoffie helpen wij u graag een keuze te maken voor het component koffie in uw toepassing. Of het nu gaat om instant cappuccino of andere instantkoffievariaties, bij TB Brown bent u aan het goede adres. Zowel op het gebied van smaak, kwaliteit of herkomst alsmede de technische functionaliteit, gaan wij op basis van uw eisen en wensen, samen met u aan de slag om de juiste koffiemelange samen te stellen. Onze producten worden naar uw wens verpakt, in een verpakking die bij uw proces en eisen aansluit. Of dat nu in een big bag is, in een bulkdoos van 20kg of in een zak met een heel specifiek gewicht, TB Brown staat voor u klaar. 

Lees hieronder meer over onze expertise en kennis met betrekking tot koffie eigenschappen, koffie assortiment en koffievoorbeelden.

 

KOFFIE EIGENSCHAPPEN

De volgende koffie eigenschappen zijn van doorslaggevend belang voor TB Brown om het perfecte kopje koffie samen te stellen:

Koffiesmaak

Bij smaak denken we al gauw aan of we iets lekker vinden of niet. Omdat deze subjectieve benadering van smaak niet past bij een gemeengoed als koffie, beoordelen wij de koffiesmaak op basis van vier fundamentele smaaksensaties, namelijk fruitigheid, zoetheid, bitterheid en acidity.

Koffiearoma

Koffiearoma is misschien wel de belangrijkste eigenschap van koffie. Behalve de paar verschillende typische koffiearoma’s die iedereen zal herkennen, zijn er ruim 800 verschillende koffiegeuren te onderscheiden. Enkele belangrijke koffiearomagroepen zijn: fruitachtige/bloemige aroma’s, karamelachtige aroma’s ,roasted aroma’s, zoete aroma’s en rookachtige aroma’s

Body

Hiermee wordt de textuur van de koffie bedoelt, of het ‘dun’ of ‘vol’ van smaak is. Ook wanneer je het hebt over een ‘soepele’ of ‘troebele’ koffie praat je over de body. Ondanks deze abstracte termen weet iedereen ongeveer wat er met body bedoeld wordt en heeft ook iedereen zijn of haar voorkeur voor een koffiebody. Door een langdurige extractie- of branding van de koffie te gebruiken kunnen wij de body van de koffie versterken.

Schuimvorming

Een goede cappuccino staat bekend om een stevige schuimlaag die lang intact blijft. Behalve de melk, draagt ook de koffie bij aan de vorming van deze schuimlaag. Bij oploskoffie zorgt het drogingsproces voor de schuimlaag, de zuurstof die in de koffiekorreltjes geblazen wordt komt vrij als de korreltjes oplossen. De schuimlaag die ontstaat voegt toe aan de algehele koffiesensatie en zorgt ervoor dat de koffiearoma’s behouden blijven.

Dichtheid

De dichtheid van oploskoffie wordt bepaald met de verschillende verwerkingsprocessen die bestaan. Hoe dichter de koffiekorrels zijn, hoe minder volume zij innemen. Door hier rekening mee te houden kunnen wij de koffiedichtheid zo aanpassen dat het precies in de beoogde verpakkingsmaterialen past.

Kleur

Je ziet direct aan een kopje dat er koffie in zit, dit terwijl de kleur van koffie sterk van verschillen. De karakteristieke bruine kleur koffiekleur heeft ontzettend veel nuances in zijn tint. Door verschillende verwerkingsprocessen toe te passen kunnen wij de kleur van de koffie zo aanpassen dat deze perfect aansluit op het aroma, de smaak en de beleving van de brew.

 

KOFFIE assortiment

De koffiekennis en koffiecreativiteit binnen TB Brown wordt met het koffieassortiment dat wij aanbieden bewezen. Van zorgvuldig samengestelde koffiemelanges tot koffiecombinaties met melk en specifiek gearomatiseerde koffie, TB Brown brengt alle koffiecomponenten samen tot een verbluffend resultaat.

Hoopje2.jpg

Melangering

Door Arabica en Robusta koffie te melangeren, ontstaat een combinatie van beide koffiesoorten met hun eigen karakteristieke kenmerken. Met onze koffiekennis weten wij precies hoe we in de juiste verhoudingen, de juiste koffie eigenschappen naar voren kunnen laten komen uit beide koffiesoorten. Zo zijn we in staat om unieke koffievariaties met weergaloze smaaksensaties aan te bieden.

koffie met melkproducten

Als experts op het gebied van koffie weten wij hoe koffie en melkpoeder samenkomen tot een kwalitatief hoogstaand product. Het type melkpoeder dat wordt gebruikt bepaalt de koffiesensatie van de instant cappuccino. Een goede cappuccino wordt gemaakt met vol melkpoeder om een juiste verhouding tussen vet en eiwitten te waarborgen.  Volle melk combineert goed met donker en medium gebrande Arabica koffie. De warme en rijke koffiesmaak wordt direct op de tong ervaren.  Creamer en mager melkpoeder combineert goed met Robusta koffie. Door de melk/creamer krijgt de koffie een aangenaam bittere, romige smaak met een unieke boost.

Flavoured Koffie

Bij ons koffieassortiment hoort ook een brede variëteit aan gearomatiseerde instantkoffie. Deze worden gemaakt door vloeibare geurstoffen over de koffiekorrels te besproeien. Onze favoriete aroma’s zijn: Hazelnut & Vanilla, Dark Chocolate, Irish Cream en Cinnamon. Door deze aroma’s aan de specifiek geselecteerde koffies toe te voegen creëren wij unieke producten met zorgvuldig samengestelde geur- en smaaksensaties. Het resultaat is flavoured coffee dat meer is dan koffie met een smaakje.

 
Hoopje3.jpg

KOFFIE voorbeelden

Hieronder staan enkele voorbeelden van de zoals hierboven besproken, zorgvuldig samengestelde koffies, welke de uitgebreide variatie in ons koffieassortiment aangeven. 

Cappuccino

 • Medium gebrande, Ecuadoraanse sproeidroog Arabica
  Dit is een koffie met een ronde, milde body met een zoete karamel afdronk
 • Donker gebrande, Indiase sproeidroog Arabica
  Heeft een medium body, soepel maar intens rijk van smaak met een romige, bittere karamel afdronk
 • Medium gebrande, Braziliaanse sproeidroog Robusta
  Met een volle body en heeft een goede koffiearoma en -smaak. Schuimt zeer goed en schuim wordt lang behouden.

Latte machiato

 • Medium gebrande, Colombiaanse, gevriesdroogde Arabica
  Heeft een volle, soepelle body met een zoete en licht zure smaak aangevuld met een zekere bitterheid en een licht noten/vanillearoma
 • Donker gebrande, Fairtrade/Organic, gevriesdroogde Arabica
  Gekenmerkt door een volle body en de koffie is troebel met een intense en licht zoete smaak en een bloemig aroma

Ice coffee

 • Licht tot medium gebrande, cafeïnevrije Robusta
  Een koffie met een dunne, soepele body met een frisse smaak en een regulier koffiearoma
 • Medium gebrande, Vietnamese, sproeidroog Robusta
  Bezit een medium body met licht sediment en een stevige nasmaak, heeft een opvallend cacaoachtig aroma

chocolade

 • Licht gebrande, Colombiaanse, gevriesdroogde Arabica
  Deze koffie heeft een dunne body  en een verrassende zoet/zuur balans. Bijzondere eigenschap van deze koffie zijn de vluchtige, aromatische zuren
 • Donker gebrande, Chinese, sproeidroog Robusta
  Kenmerkt zich door een volle body en een zeer stevige afdronk, al met al een krachtige koffie met een fors rookaroma