VENDING

Bij TB Brown bieden we een aroma of smaak. Een tailormade beleving die u zich volledig eigen kunt maken. Samen met onze klanten gaan we hiernaar op zoek en laten we ons graag inspireren. Met de nadruk op service en snelheid, gieten we deze belevingen in onze op maat gemaakte instantkoffieconcepten. Zo biedt TB Brown u een product dat perfect aansluit bij uw profiel. Hiervoor staat een breed en kwalitatief assortiment tot onze beschikking, bestaande uit een grote diversiteit aan koffiesoorten en melanges.

Qua verpakkingsmogelijkheden heeft u de keuze uit een aantal standaardverpakkingen in de vorm van sticks, airline sachets en flexibele verpakkingen. Naast deze standaardmogelijkheden ontwikkelen we echter met veel plezier, in nauw overleg, een uniek en onderscheidend concept. Tailormade belevingen voor al uw automaten. Dat is TB Brown.

 

 

ASSORTIMENT

TB Brown biedt een grote diversiteit aan koffiesoorten en melanges

Het kiezen van een koffie die bij past uw klanten is geen eenvoudige taak. Wat zijn de wensen van uw klant? Drinken zij de koffie graag zwart, met melk en suiker of liever als lungo of espresso? En prefereren zij een donker gebrande robusta of een meer doordrinkbare arabica? Veel vragen over nog veel meer verschillende kwaliteiten koffie.

Gelukkig wijst TB Brown u graag de weg langs de verschillende mogelijkheden in de koffiewereld. Door het zorgvuldig onder de loep nemen van uw assortiment, komen wij tot de beste blends voor uw klanten. Bent u op zoek naar één specifieke koffie? Met ons R&D team zijn wij ook in staat om koffie te matchen. Zo maken wij voor u altijd een koffie op maat. 

Getulio Blends

Getulio 26

Hoog gegroeide Afrikaanse en gewaste Midden-Amerikaanse Arabica gemixt met gewaste Robusta’s.
Roast: Medium - Donker

Getulio 20

Puur hoog gegroeide Midden-Amerikaanse Arabica, met een vleugje Robusta. Goede zuurheid, gepreserveerd door light branden, getemperd door de Robusta.
Roast: Light

Getulio 70

Het gebruik van Colombiaanse bonen voor de zuurheid en bloemachtige tonen, gecombineerd met de zachtheid van Peruviaanse koffie, afgemaakt met een topje donker gebrande Indonesische koffie, garandeert de optimale blend.
Roast: Medium - Donker

Getulio 02 - Decaf

Het cafeïnevrij maken van koffie zorgt er soms voor dat sommige aromatische tonen verdwijnen. Dit compenseren we door het gebruik van aromatische Arabica koffie, welke gebrand is tot een donker niveau. Robusta koffie wordt los gebrand tot een lichter niveau. De combinatie is een soepele zachte koffie.
Roast: Medium - Light

Getulio Certified

We zijn ook in staat om gecertificeerde Getulio blends te leveren. Afhankelijk van het gewenste smaakprofiel kunnen de blends Organic, Fair-trade, Rainforest Alliance en UTZ certified gecertificeerd worden. Elke mogelijkheid zal samen met de klant onderzocht worden.

Moana Blends

Moana 127

Exclusief hoog gegroeide Arabica koffie uit Costa Rica, bekend om zijn body en zuurheid, is los gebrand en vermengd met Ethiopische koffie. De koffie uit Ethiopië staat bekend om de kersachtige aroma en chocolade tonen. Los gebrand en op de juiste manier vermengd, resulteert dit in een volle aromatische koffie.
Roast: Medium - Light

Moana 23

Mix van Kenia en Guatemalaanse koffie. Frisse koffie met chocolade tonen. Keniaanse koffie wordt gebruikt voor een fijne toevoeging van zuurheid en een goede aroma. De chocolate body van de Guatemalaanse koffie maakt de blend compleet.
Roast: Medium

Moana 96

Typisch Colombiaanse zuurheid, bloemige aroma en een licht dralende nasmaak.
Roast: Medium - Light

Moana 204 - Decaf

Gemixte Midden-Amerikaanse hoog gegroeide koffie. Zeer zacht en aromatische koffie met een perfecte balans tussen aroma en body.
Roast: Medium - Light

Moana gecertificeerd

We zijn ook in staat om gecertificeerde Moana blends te leveren. Afhankelijk van het gewenste smaakprofiel kunnen de blends Organic, Fair-trade, Rainforest Alliance en UTZ certified gecertificeerd worden. Elke mogelijkheid zal samen met de klant onderzocht worden.

Kyando Blends

Kyando 12

Pure Robusta blend, licht gebrand om de kracht van de Robusta te verzachten waardoor er een aangename en ‘doordrinkbare’ koffie ontstaat. De zoete tonen maken van deze koffie een mokka-achtige variant.
Roast: Medium

Kyando 34

Pure Robusta blend, licht gebrand om de kracht van de Robusta te verzachten waardoor er een aangename en ‘doordrinkbare’ koffie ontstaat. De zoete tonen maken van deze koffie een mokka-achtige variant.
Roast: Donker

Kyando 14

Licht gebrande en volle koffie. Ondanks het lichtere branden, staat de koffie bol van smaak met een grondachtige aroma en een geurige nasmaak.
Roast: Light

Kyando - Decaf 01

Licht gebrand en CO2-bewust cafeïnevrij gemaakt. Goede koffiearoma, volle body en een lichte nasmaak.
Roast: Light

Kyando Certified

We zijn ook in staat om gecertificeerde Kyando blends te leveren. Afhankelijk van het gewenste smaakprofiel kunnen de blends Organic, Fair-trade, Rainforest Alliance en UTZ certified gecertificeerd worden. Elke mogelijkheid zal samen met de klant onderzocht worden.

Louene Blends

Louene 05

Door de juiste balans van Arabica en Robusta en een donkere branding is dit een zeer geschikte koffie voor liefhebbers van een ietwat krachtige, ronde koffie. Deze koffie heeft een medium body met echt koffiebitter. Door het gebruik van koffiebonen afkomstig uit Colombia, geeft het de koffie extra kracht en een frisse afdronk.
Roast: Medium - Donker

Louene 77

Voor de aroma light gebrande en hoog gegroeide Arabica en zacht gebrande Robusta voor een volle gebalanceerde body.
Roast: Medium

Louene 33

Colombiaanse Arabica voor een specifieke aroma gemengd met een licht gebrande top Robusta.
Roast: Medium

Louene 03 - Decaf

Een zacht en licht gebrande Robusta koffie wordt voor deze blend gebruikt om tot de hoogste kwaliteit te komen, in combinatie met de aangename koffie bitter. We gebruiken gewassen Robusta en een natuurlijk proces om het cafeïnevrij te maken.
Roast: Medium - Light

Louene Certified

We zijn ook in staat om gecertificeerde Louene blends te leveren. Afhankelijk van het gewenste smaakprofiel kunnen de blends Organic, Fair-trade, Rainforest Alliance en UTZ certified gecertificeerd worden. Elke mogelijkheid zal samen met de klant onderzocht worden.

 

MICROGROUND

Microgroundkoffie is een speciaal proces waarbij koffiebonen zeer fijn worden gemalen. Op deze manier weten we de beste aroma’s en smaakcomponenten uit de koffiebonen te halen. Bij TB Brown kan de vriesdroogkoffie op drie verschillende manieren verrijkt worden met microgrounds:

 1. Microground Coated
  De microgrounds worden toegevoegd aan de vriesdroogkoffie tijdens het melangeren. Zo ontstaat er een coating rondom de vriesdroogkoffie. Deze verrijkte koffie wordt vacuüm verpakt zodat de geur en smaak beter behouden worden. Op die manier kunnen we een optimale kwaliteit en een houdbaarheid van 15 maanden garanderen. De microgrounds zorgen voor een aangename geur van verse koffie, een vollere koffiesmaak en een zeer licht zanderig gevoel vergelijkbaar met een vers kopje espresso.
   
 2. Microgrounds in de korrels
  Een alternatieve technologie is om de microgrounds direct in de korrels van de vriesdroogkoffie in te sluiten. Dit betekent dat de zeer fijne gemalen koffie is ingesloten in de vriesdroogkorrels. De voordelen van microgrounds in de korrels zijn een hogere percentage microgrounds in de vriesdroogkoffie en een nog betere bescherming tegen oxidatie waarbij een houdbaarheid van 24 maanden is gegarandeerd.
   
 3. Een combinatie van beiden
  We kijken altijd naar de beste oplossing voor een product op maat. Boven een concentratie van 6% microgrounds adviseren wij een combinatie van microgrounds coated met microgrounds in korrels.
 

ZAKKEN

Al onze zakken zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Hierbij een selectie van onze standaard verpakkingsmogelijkheden:

4sided Seal.png

VIERZIJDIG GESEALD

Verkrijgbaar in 10 t/m 100 g

VLAKKE BODEM ZAK

Verkrijgbaar in 200 t/m 500 g

P1230872_2.jpg

BLOKBODEM ZAK

Verkrijgbaar in 200 t/m 500 g

P1230908_2.jpg

KUSSENVORMIGE ZAK

Verkrijgbaar in 100 t/m 500 g

P1230873_2.jpg

quODROSEAL

Verkrijgbaar in 200 t/m 500 g

Doypacks.png

STAANDE ZAK

Verkrijgbaar in 100 t/m 500 g

 

VRIESDROOG KOFFIE

Bij onze vending producten adviseren wij onze klanten dikwijls om te kiezen voor een vriesdroog koffievariant. De reden hiervoor is dat het, voor zowel de productie als de beleving van de koffie zelf, veel voordelen met zich meebrengt. Deze hebben we kort hieronder uiteengezet.

 • 100% koffie geconcentreerd
 • Stabiel dus constante kwaliteit
 • Lange houdbaarheid met behoud van kwaliteit
 • Snelle zetsnelheid
 • Lang goed van smaak nadat de koffie is gezet
 • Geschikt voor een betere schuimlaag, bijvoorbeeld bij melktoepassingen
 • Weinig onderhoud aan de koffieautomaat
 • Geen verlies of afval, omdat de korrels oplossen in het water
 • Lagere logistieke kosten door compacte transport en opslag
 • Lagere investering in product en machine